Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

LESEK - Semmivé válnak az akadályok

Sok látássérült emberrel megtörtént már, hogy tanácstalanná vált, mert nem ismerte az elérhető segédeszközök választékát, nem tudott választani a lehetséges megoldások rengetegéből, nem tudta, hol lehet beszerezni, kipróbálni azokat. Éppen ezekre a problémákra reflektálva hoztuk létre Magyarország első olyan weboldalát, amelyen a segédeszközöket fejlesztő vagy forgalmazó cégek, szervezetek egy helyen, egyszerre mutathatják be a látássérültek számára elengedhetetlen eszközöket.

Köszöntjük a LESEK weboldalán

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete 2023. november 18-án már tizedik alkalommal rendezte meg a nagy sikernek örvendő LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) rendezvényt a Vakok Általános Iskolájában! Az idei rendezvényen a 2022 évhez hasonlóan új és érdekes előadásokkal és vendégekkel is előrukkoltunk!

Természetesen 2023-ban is a központban a segédeszközök, szolgáltatások álltak, melyeket a kiállítók mutattak be az érdeklődőknek. A 2023-es rendezvényen szép számmal vettek részt a látássérültek és olyan "ép" emberek, akik érdeklődnek a segédeszközök, illetve szolgáltatások felől.

A program az előző évekhez hasonlóan zajlott. A kiállítók standot állítottak, melynél mindenki kipróbálhatta az eszközöket, és információt kaphatott a szolgáltatásokról. Másik helyszínen pedig zajlottak az előadások.

A konferenciát Bukta Bence a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének elnöke nyitotta meg, majd a rendezvény fővédnöke, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szakmai vezetője, dr. Velegi Dorottya köszöntőjét hallhattuk. Meglepetés is volt, hiszen Németh Tamás, és Király-Kékesi Csaba zongoraelőadással örvendeztette meg a látogatókat.

Az előadás itt hallgatható meg:

A kísérő nélkül érkezőknek önkéntesek nyújtottak segítséget a konferencia kiállítóinak felkeresésében.

Idén is értékes nyereményekkel gazdagodtak azok a látogatók, akiknek a nyereménysorsoláson kedvezett a szerencse. 2022 évhez hasonlóan külön sorsoláson vettek részt a vak, gyengénlátó embereknek hasznos segédeszközök, majd a bárki által használható eszközök. Eltérés a korábbi évekhez képest, hogy csak az kaphatta meg nyereményét, aki végig a rendezvényen maradt, és megvárta a nyereménysorsolást.

A rendezvény teljes időtartama alatt a Hobby rádió Gépház című műsora élőben közvetített a helyszínről! Érdekes interjúkat készített a kiállítókkal, előadókkal.

Köszönjük minden kedves látogatónak és kiállítónak, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, és reméljük, hogy jövőre ismételten mindenkit viszontláthatunk, hiszen tudják: Ha november, akkor LESEK.

A rendezvény média partnere a Hobby rádió!

A felajánlott nyeremények összértéke: több mint 800.000 Ft. Köszönjük a cégeknek a nyereményeket:

  • Alko-soft Szolgáltató Nonprofit Bt.
  • Együttlátók Alapítvány
  • Informatika a Látássérültekért Alapítvány
  • Láthatár segédeszközbolt
  • MVGYOSZ segédeszközbolt
  • Orcam Románia
  • Robert’s Design
  • Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete
  • Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Galéria

A fényképre kattintva megtekinthető a rendezvényen készült képekből összeállított galéria.

LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023 LESEK 2023

Előadás videók

A korábban már jól bevált gyakorlat alapján természetesen gondoltunk azokra is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak részt venni a LESEK 2023 rendezvény egészén, vagy bármelyik részén. A LESEK 2023 legérdekesebb és legjobb pillanatai meghallgathatóak és megnézhetőek.

Idén első alkalommal videó anyagot készítettünk az előadásokról.