Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

LESEK - Semmivé válnak az akadályok

Sok látássérült emberrel megtörtént már, hogy tanácstalanná vált, mert nem ismerte az elérhető segédeszközök választékát, nem tudott választani a lehetséges megoldások rengetegéből, nem tudta, hol lehet beszerezni, kipróbálni azokat. Éppen ezekre a problémákra reflektálva hoztuk létre Magyarország első olyan weboldalát, amelyen a segédeszközöket fejlesztő vagy forgalmazó cégek, szervezetek egy helyen, egyszerre mutathatják be a látássérültek számára elengedhetetlen eszközöket.

A Konferencia kezdődik: nap óra perc másodperc múlva!

Köszöntjük a LESEK weboldalán

Talán már mondanunk se kell, hogy ha november közepe, akkor LESEK!
Nagy örömünkre idén is megrendezésre kerül a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája!

Tudta Ön?

Hazánkban hozzávetőleg 60000 olyan - statisztikailag kimutatható - ember él, aki esetében indokolt lenne a szemész szakorvosi ellátás, a megfelelő segédeszköz használata.

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete, elkötelezte magát, hogy egy olyan fórumot hozzon létre, amely segítségével a segédeszközökre szorulókat, az eszközök fejlesztőit, gyártóit és forgalmazóit egy helyen összegyűjtve nyújtson segítséget a rászorulóknak. A rendezvényen kipróbálhatóak a beszéddel, tapintással segítő eszközöktől a látásjavító felszereléseken át az egyszerű, vakon jól használható, mindennapi tárgyakig sok minden, ami az életminőség javulását nyújtja a rászorulóknak. A széles választékot felvonultató kiállításhoz kapcsolódó konferencia előadóinak ahhoz biztosítunk lehetőséget, hogy legújabb fejlesztéseiket, készülékeiket bővebben, egy-egy előadás keretében mutathassák be az érdeklődőknek. A rendezvényen a regisztrált résztvevők nyereményjátékon vehetnek részt, ezen kívül az egyedül érkező látássérült látogatókat kísérőszolgálattal segítik aktivistáink a kiállítás helyszínén, valamint a rendezvény egyéb helyszínei közti közlekedésben.

Idén is új kiállítókkal, érdekes előadásokkal ismerkedhetnek meg, melyek a legújabb magyarországi segédeszközöket és fejlesztéseiket mutatják be! Természetesen az új eszközök mellett a már jól ismert és közkedvelt eszközök és szolgáltatások is megtekinthetőek, kipróbálhatóak.

Folytatjuk a már megszokott előadássorozatainkat, mely segítségével olyan lehetőségekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, melyek a szabad információhoz jutást könnyítik meg a mindennapokban!

Ne hagyja ki az idei LESEK rendezvényt, hiszen számos érdekes és hasznos információ birtokába kerülhet.

Hogy milyen új kiállítókkal és témákkal találkozhat? Azt hamarosan eláruljuk a LESEK (www.lesek.hu) weblapján. Kövesse a LESEK Facebook oldalát is a mindig friss információkért, valamint iratkozzon fel a www.herminaegyesulet.hu weblapon a VGYHE hírlevelére, nehogy lemaradjon valamiről!


Jöjjön el! Vegyen részt rendezvényünkön, ha Ön érintett, de várjuk akkor is, ha ismerősei, barátai, családtagjai körében tud érintett személyről. Szívesen látjuk akkor is, ha a téma iránt érdeklődik, akár fejlesztő, forgalmazó, gyártó, esetleg szolgáltatóként.

Látogassa meg rendezvényünket 2022. november 19.-én szombaton 10--16 óra között a XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 37 szám alatt lévő Teleki Blanka Gimnáziumban! Találjuk meg közösen az Ön részére leginkább megfelelő megoldásokat! Térjen haza egy hasznos segédeszközzel, hasznos információkkal! Alakítson ki új kapcsolatokat, szerezzen új barátokat rendezvényünkön!

Tisztelettel és szeretettel hívja és várja önt a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete!


A rendezvény média támogatója a Hobby rádió, akik az egész napos programot élőben közvetítik a Gépház adása keretében a rádióban! Ha nem tud részt venni rendezvényünkön, akkor hallgassa élőben. A műsort a www.hobbyradio.hu weboldalon vagy a következő linken hallgathatják:

LESEK élőben a Hobby Rádióban