Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

LESEK - Semmivé válnak az akadályok

Sok látássérült emberrel megtörtént már, hogy tanácstalanná vált, mert nem ismerte az elérhető segédeszközök választékát, nem tudott választani a lehetséges megoldások rengetegéből, nem tudta, hol lehet beszerezni, kipróbálni azokat. Éppen ezekre a problémákra reflektálva hoztuk létre Magyarország első olyan weboldalát, amelyen a segédeszközöket fejlesztő vagy forgalmazó cégek, szervezetek egy helyen, egyszerre mutathatják be a látássérültek számára elengedhetetlen eszközöket.

Beszámoló a LESEK korábbi rendezvényeiről

LESEK 2021

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete és az Informatikai, Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága 2021. november 20-án 1 év kihagyást követően már nyolcadik alkalommal rendezte meg a nagy sikernek örvendő LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) rendezvényt a Lipták villában!

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2019

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete és az Informatikai, Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága 2019. november 13-án már hetedik alkalommal rendezte meg a nagy sikernek örvendő LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) rendezvényt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházában!

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2018

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete és az Informatikai, Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága 2018. november 14-én már hatodik alkalommal rendezte meg a nagy sikernek örvendő LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) rendezvényt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházában!

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2017

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete és az Informatikai, Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága 2017. november 15.-én már ötödik alkalommal rendezte meg a nagy sikernek örvendő LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) rendezvényt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházában!

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2016

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete 2016. november 16.-án negyedik alkalommal rendezte meg a Látássérültek Segédeszköz Konferenciáját az MVGYOSZ székházában. A látogatók a rendezvény ideje alatt folyamatosan érkeztek az eseményre, hogy a kiállítók sokszínű és innovatív segédeszközeit kipróbálják, megvásárolják. A rendezvény előadásait egyidejűleg az interneten online lehetett követni, köszönhetően a Hobby Rádió közreműködésének. A közvetítésen túl, interjúkat, riportokat készítettek a kiállító cégek képviselőivel, a bemutatott segédeszközökkel kapcsolatban.

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2015

November 18.-án ismét szárnyalt a "LESEK" sasa, immár harmadik alkalommal kapott szárnyra, suhant nyolc órán át, hogy végül nyugovóra térve, örömöt, elégedettséget hintve látogatókra, kiállítókra, nem utolsó sorban azokra is, akik az eseményt irányították, szervezték, elpihenjen.

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2014

Köszönjük, hogy idén is rengetegen látogatták meg a – már lassan hagyománnyá váló - november 19-én második alkalommal megrendezésre került Magyarország eddigi legnagyobb szabású segédeszköz bemutatóját és konferenciáját a LESEK-et, és egy helyen, egy időben velünk együtt tekinthették meg a 10 kiállító által felsorakoztatott számtalan terméket, valamint velünk együtt hallgathatták meg a kiállítók által tartott különféle előadásokat, és közösen játszhattak a kiállítók által felajánlott ajándékokért.

Tovább a beszámolóhoz »

LESEK 2013

Köszönjük, hogy csaknem 300-an látogatták meg a november 19-én megrendezésre került Magyarország eddigi legnagyobb szabású segédeszköz bemutatóját és konferenciáját a LESEK-et, és egy helyen, egy időben velünk együtt tekinthették meg a 8 kiállító által felsorakoztatott számtalan terméket, valamint velünk együtt hallgathatták meg a kiállítók által tartott különféle előadásokat, és közösen játszhattak a kiállítók által felajánlott ajándékkosárért. Az ország szinte minden pontjáról érkező rendkívülien nagy érdeklődés megerősített bennünket abban, hogy igenis van értelme az ilyen jellegű események szervezésének, így a jövőben szeretnénk, ha még több forgalmazó még szélesebb segédeszköz kínálata állna az érdeklődők rendelkezésére.

Tovább a beszámolóhoz »