Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

LESEK - Semmivé válnak az akadályok

Sok látássérült emberrel megtörtént már, hogy tanácstalanná vált, mert nem ismerte az elérhető segédeszközök választékát, nem tudott választani a lehetséges megoldások rengetegéből, nem tudta, hol lehet beszerezni, kipróbálni azokat. Éppen ezekre a problémákra reflektálva hoztuk létre Magyarország első olyan weboldalát, amelyen a segédeszközöket fejlesztő vagy forgalmazó cégek, szervezetek egy helyen, egyszerre mutathatják be a látássérültek számára elengedhetetlen eszközöket.

A Konferencia kezdődik: nap óra perc másodperc múlva!

Dudás Imre E.V.

Dudás Imre informatikai szaktanácsadó vagyok.

A számítástechnika - magabiztos, határokat nem ismerő térhódításának köszönhetően - ma már szinte elengedhetetlen része napjainknak. Számos folyamat egyszerűbbé válik általa, s ha képesek vagyunk használni a benne rejlő lehetőségeket, hatalmas könnyebbséget jelent mindannyiunknak.

Célom, hogy látássérült felhasználóknak nyújtsak segítséget akár kezdő, akár haladó informatikai kérdésekben és folyamatokban.

A helyszínt illetően, igény szerint van mód arra, hogy fővároson belül én látogassam meg Önt, de annak sincs akadálya, hogy ha egy alternatív helyszínen találkozna szívesebben, pl. egy csendesebb kávézóban.

Szolgáltatásaim körébe sorolhatók az informatikai oktatások és tanácsadások, alább bővebben.

Gépírás oktatása a kezdetektől. Az első néhány alkalommal célszerű személyesen, de a későbbiekben távoktatásban is folytatható.

Megmutatom Önnek, hogyan használhatja könnyedén számítógépét! Windows operációs rendszer kezelése (elsősorban 10-es), Microsoft Office, valamint szövegszerkesztés, weboldalak használata képernyőolvasóval (kiemelten Jaws For Windows).

Az emailezés elsajátítása.

Egyedi megbeszélés alapján hangszerkesztés, hangvágás.

Elkalauzolom az otthoni hálózatok világában is. Egyéni igényei alapján segítek kiválasztani, beszerezni, telepíteni és konfigurálni új routerét, otthoni hálózatát. Ha sok adatot tárol, egyéni igényei szerint segítséget biztosítok NAS, hálózati meghajtója kiválasztása, vásárlása, telepítése és beállítása során, de (fővároson belül) helyszínen történő véglegesítés is kivitelezhető. (Akadálymentessége okán első sorban a Sinology preferált)!

Az iPhone okostelefonok használata kezdőtől a haladó szintig. Személyes oktatások kezdetben mindenképpen javasoltak, majd távoktatásként is folytathatók, akár csoportosan is.

Okoseszközök:
Legyen szó TV-ről, világításról, zárakról, beszerzésükben, kiépítésükben és beállításukban egyaránt számíthat rám. Segítek, hogy minél többet hozhasson ki belőlük, illetve végigvezetem az elérhető beállításokon, melyeket aztán részletesen el is magyarázok Önnek. Okos-otthona így csak karnyújtásnyira van!

Ha rendelkezik bármilyen, speciálisan látássérülteknek készült eszközzel, megtanítom használatba venni.

Hiszek abban, hogy kellő idő ráfordításával és türelemmel mindenkihez közelebb hozható a technikai fejlődés, így ha bármely lehetőség felkeltette érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal akár üzenetben, akár e-mailben.

Elérhetőségek

E-mail: duddas.imre.it@gmail.com

skype: duddas.imre.it@gmail.com

Facebook oldal: facebook.com/dudas.imre.it