Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

LESEK - Semmivé válnak az akadályok

Sok látássérült emberrel megtörtént már, hogy tanácstalanná vált, mert nem ismerte az elérhető segédeszközök választékát, nem tudott választani a lehetséges megoldások rengetegéből, nem tudta, hol lehet beszerezni, kipróbálni azokat. Éppen ezekre a problémákra reflektálva hoztuk létre Magyarország első olyan weboldalát, amelyen a segédeszközöket fejlesztő vagy forgalmazó cégek, szervezetek egy helyen, egyszerre mutathatják be a látássérültek számára elengedhetetlen eszközöket.

Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

A látássérültek szolgálatában

Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Az egyesület 2004-ben alakult. Tevékenységeit 2010-től országos szervezetként végzi. Legfőbb feladata a látássérült emberek érdekvédelme, a társadalom szemléletformálása, hangstúdió működtetése, Braille nyomtatás, akadálymentesítés, kiadványok készítése és előállítása, idegen nyelvi tananyagok készítése angol és német nyelven, ügyfélszolgálat működtetése, szociális és jogi segítség nyújtása, közösségi programok szervezése.

Az egyesület székhelye Nyíregyházán található, a belvárosban, akadálymentes bérleményben heti öt napon történik az ügyfelek fogadása.

Az egyesület, mint akkreditált foglalkoztató, négy látássérültet, egy megváltozott munkaképességű munkavállalót, és két egészséges dolgozót foglalkoztat.

Feladatai ellátása során mindig azt tartja szem előtt, hogy a látássérült emberek egyéni szükséglet hiánnyal, szociális hátránnyal, munkanélküliséggel élnek, hazánk egy olyan elmaradott országrészében, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye. Ennek érdekében tagjait élelmiszer adománnyal, tanulmányi támogatással, és segédeszközök részbeni támogatásával segíti.

Folyamatosan arra törekszik, hogy munkájával a látássérültek szolgálatában álljon.

Cím: Nyíregyháza 4400 Országzászló tér 8. 2. emelet
Képviseli: Nemes-Nagy tünde
E-mail: elnok@vakegy.hu
Tel: +36-42-407-486
Mobil: +36-30-373-1380